Prima banka s ešte výhodnejšou hypotékou. Úrok znižuje na 1,8 % p.a.

Bratislava, 15. apríla 2015 – Prima banka, ktorá je dlhodobo najrýchlejšie rastúcou bankou na trhu hypoték, prichádza s mimoriadnou ponukou a od 15. apríla znižuje na hypotékach s 3-ročnou fixáciou úrokovú sadzbu na 1,8 % p.a. Získa ju každý jeden klient, bez akýchkoľvek ďalších podmienok a naviazaní na iné produkty a služby. Slováci sa tak dostanú k vlastnému bývaniu rýchlo, jednoducho a teraz ešte výhodnejšie.

Vďaka rekordne nízkym úrokom si môžu obyvatelia zabezpečiť vlastné bývanie alebo refinancovať svoje hypotéky lacnejšie ako kedykoľvek predtým. Podľa štatistík Národnej banky Slovenska totiž priemerná úroková sadzba na nových hypotékach klesla vo februári na úroveň 2,73 % p. a. a úroky sa pohybujú na historických minimách už niekoľko mesiacov po sebe. Napriek tomu je však ponuka výhodných úrokových sadzieb ešte stále v mnohých prípadoch len pre vyvolených.

Prima banka v tomto období prichádza s mimoriadnou ponukou a od 15. apríla znižuje sadzbu na hypotéke s 3-ročnou fixáciou na 1,8 % p.a. pre každého. Férová a transparentná ponuka Prima banky je tak teraz ešte výhodnejšia. Mimoriadna ponuka úrokovej sadzby 1,8 % p.a. platí pre všetky hypotéky schválené od 15. 4. 2015 do 30. 6. 2015. Tento úrok poskytne Prima banka každému klientovi, bez ohľadu na výšku príjmu, lokalitu zakladanej nehnuteľnosti a bez ďalších podmienok ako je poistenie úveru, otvorenie účtu alebo zasielanie príjmu do banky.

Okrem rovnakých úrokov pre každého je konkurenčnou výhodou Prima banky aj najrýchlejší a najjednoduchší proces vybavenia novej hypotéky, ako aj prenesenia hypotéky z inej banky do Prima banky. Pri prenose hypotéky do Prima banky klient nepotrebuje žiadne nové doklady. Stačí ak prinesie len pôvodnú úverovú a záložnú zmluvu a pôvodný znalecký posudok, ak ho má k dispozícii. Banka žiadosť o hypotéku posúdi na počkanie a klient tak už pri prvej návšteve pobočky môže odísť s novou úverovou zmluvou.

Hoci Prima banka aktívne vstúpila na trh hypoték a ich refinancovania len pred dvomi rokmi, v objeme novo poskytnutých úverov sa už priblížila k najväčším bankovým hráčom. Jej portfólio hypoték aj naďalej medziročne rastie 50 %-ným tempom a banka tak v hypotékach rastie 4-krát rýchlejšie ako trh. Prispieva k tomu aj stále väčšia dostupnosť pobočkovej siete. V súčasnosti má banka 104 pobočiek a spolu so Slovenskou sporiteľňou a VÚB bankou je Prima banka jednou z troch bánk, ktoré svojimi pobočkami a bankomatmi pokrývajú všetkých 79 okresov Slovenska.

Zverejnené dňa: 15. 4. 2015